2009. december 15., kedd

Apák napja Bangkokban 2. rész

Az Apák napja estéjéről képes beszámoló. Ahogy felvonultak az emberek és ahogy ünnepelt a város.

Ha a királyi családból valaki autóba ül, akkor annak mindig lezárják az utat. Még fényképezni sem szabad. Így csak elmesélni tudom, hogy a király fia jött erre éppen egy régi Rolls Royce-szerű autóban konvoj kísérettel:

Aznap a legtöbb ember rózsaszínben látta a világot:

A következő képeken a több ezres felvonuló tömegből látható néhány:

Amikor kezdtek kigyúlni a fények:

Elérkeztünk a Democracy Monument-hez, ahol megálltunk. Itt vártuk meg az este fél nyolcat a nagy ünneplés, tüzijáték és öröm kezdetéhez. Ekkorra már volt királyhoz méltó gyertyánk is.

Ráközelítettem az emlékműre:

Magam mögé pillantva pedig ez a látvány fogadott:


Ekkor már minden készen állt a nagy eseményhez, csak egy valami nem. Az elem a fényképezőmben. Egy másodperc alatt lemerült, így a lényeg itt a blogon sajnos nem látható. Csak elmesélni tudom, hogy amikor elérkezett a fél nyolc, mindenki felemelte a gyertyákat és sokan elérzékenyülve énekelték a királyi himnuszt. A Democracy Monument átalakult. Meglepetésre óriási színes szökőkút rendszer tört elő belőle és közben rakétákat lőtt ki.
Új elemet kellett venni, de miközben a Seven Eleven(Ázsiában jellegzetes bolt hálózat) felé vettük az irányt, akkor láttunk mindent, amit le kellett volna fényképezni. A leglátványosabb az volt, amikor egy fényárban úszó óriási sárkány formájú hajó "úszott el" mellettünk a nagy embertengerben. Az felejthetetlen volt...


A továbbiakban is készült még néhány kép, de a helyszín közelébe már nem tudtuk átverekedni magunkat a tömegen. A következő képek már úton hazafelé készültek:

Voltak még díszes járművek, de a nagy sárkányhoz fogható már nem. Ennek ellenére In-t lefotóztam az egyikkel:

A kis gyertyánkat ide helyeztük el végleges helyére:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése