2010. január 6., szerda

Esküvő előtt

Amikor ezt a bejegyzést írom, már házas ember vagyok. Január 3-án megházasodtam. Nagy örömmel tölt el az érzés, hogy mostantól családot alapíthatok.
Ebben a bejegyzésben az esküvőnk előzményeiről számolok be. Az újévi időpontot, In unokatestvére döntötte el, aki szerzetes. Ilyenkor a helyi hagyományok szerint a legszerencsésebb napot, órát és percet választják ki. A szerencsés csillagzatot. A szerzetes végül a január 3. reggel 6 óra 9 percre tűzte ki az esküvő kezdetét.

Az esküvői ruhánk kiválasztásában In nővére, Noi segített. Hozzá közel van egy jó ruhakölcsönző, ahol gyönyörű darabok közül választhattunk.
Íme egy kép a próbáról. Az esküvői ruha egy másik lesz, de ez is nagyon szép volt:


Ezalatt az idő alatt ünnepeltük első találkozásunknak első évfordulóját is. Ennek alkalmából Bangkokban elmentünk a folyópartra egy jó étterembe, hogy ott vacsorázzunk. Korábban mindig csak viccelődtünk, hogy majd ezen a napon megengedjük magunknak, hogy kipróbáljuk a lobstert, vagyis a homárt. Én ezeket a kijelentéseket végig valamennyire komolyan mondtam és végül komolyan megtettük, hogy drága homárt rendeljünk. Valójában ez nem is igazi homár volt, hanem csak egy nagyra nőtt folyami rák. Frissen kifogva a folyóból és sajttal leöntve nagyon finom volt:
A következő képeken újra Sao Ngarm látható. Két barátom is el tudott jönni az esküvőre. Az egyik a blog olvasóinak már ismert Paradorn. A másik pedig a walesi kollégám, aki nem olyan rég óta dolgozik a Benjamarachalai iskolában. Mindössze 24 éves srác, de már most nagy világutazó. Számos országban járt és a Földet is körbeutazta egyszer. A neve: Graeme. A kiejtés könnyítése miatt csak "Game"-nek vagy "Gameboy"-nak hívjuk. Gameboy egy visszafogottabb srác, Paradorn viszont szupersztár alkat. Az itteniek imádták és néhányan el is hitték, hogy ő az igazi Paradorn. Január 1-jén tartottunk egy legénybúcsút Buri Ram városában, 2-án viszont már nagy volt a készülődés a másnapi eseményre. Közben persze az evés sem maradhatott el:
Disznóhús, hal, polip, tojásrántotta és thai fűszer:
Meghozták az óriási hangfalakat:
Felállítottak egy sátrat is a vendégeknek:
A külföldiek sziesztája:
A házban eszik a család néhány tagja:
"Ro, 1, 2, 3, 4" - próbálja a mikrofont a műszaki szakember:
A thaiok sziesztája:
A nyugodt délutáni életforma:
Két főzés közötti pihenés:
Egy száz kilós disznót is ideszállítottak darabokban.
Sokan benéztek hozzánk, hogy lássák mi készül. Idősek, fiatalok, minden korosztály:
Délután, amikor már nem volt akkora a hőség, a gyerekek összegyűltek játszani:
Ez a népszerű sport mondhatni, hogy a lábtenisz thai változata:
Paradorn valóban szupersztár volt az emberek körében:
Figyelik, hogy hogy játszik mindenki az utcán és a hálónál. Gameboy meg olvas:
A falu asszonyai eljöttek hozzánk és szinte egész nap főztek:
Kisétáltunk a már learatott rizsföldekre, hogy megnézzük a naplementét:
Paradorn és Gameboy nézelődik:
Az esküvőnk előtti utolsó közös kép. Ha újra kisüt a nap, már házasok leszünk:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése