2009. augusztus 13., csütörtök

Anyák napja az iskolámban

Augusztus 11-én nem volt tanítás az iskolámban. Helyette egész napos rendezvény zajlott az Anyák napi ünnepség keretein belül. A sok tanuló és a kevés hely miatt minden osztály csak egy szülőt hívhatott meg az ünnepségre. Hogy mi alapján választották ki azt az egyet, arra máig nem derült fény. A reggeli órákban egy szép műsor vette kezdetét a királyi dal (a mozikból is ismert San Seun Prabaramee) eléneklésével. Volt egy nagyon szép thai tradícionális tánc előadás, aminek filmezése közben lemerült az elem a fényképezőmben, így elveszett az a felvétel. (Profi videósok is rögzítették, így később remélhetőleg majd meg tudom szerezni azt az anyagot.) Sok beszéd volt és színes műsorok, amik nem csak a thai hagyományokat, hanem más - az iskolában tanított - kultúrákat is bemutattak. Köztük japán és kínai táncok, énekek. A délelőtti ünnepi műsorról sajnos nem sikerült felvételt készítenem. A bejáratnál kis kínai színházat építettek fel és adtak elő egy színdarabot. A jelmezek és a díszletek nagyon mutatósak voltak. A műsor után ebédszünet és a termek díszítése zajlott. Új elemet a fényképezőmbe ebéd után sikerült vennem. A nap első fényképét akkor készítettem, amikor a tanítványaim magukhoz hívtak egy közös kép erejéig. Ők japán táncot adtak elő délelőtt.
Az aranyos tanítványok:
A királynő képe kiállítva a téren:
A tér az erkélyről fényképezve az ebéd utáni időszakban:
A nagyzenekar is játszott aznap:
Minden helyről figyelték az előadókat és minden produkciót nagy taps és ováció kísért. Az ebéd utáni időszak már kötetlenebb volt:
A délutáni órák már a könyedebb műfajt képviselték. A lányok koreai pop együttesek koreográfiáit tanulták be és adták elő a téren:
Videót is készíttem a "nagylányok" koreográfiájáról. Videózás közben a "kislányok" próbálták elterelni a figyelmem:-)
A rangidős tanárok is képviseltették magukat az előadásokon. Éneklésük nagy sikert aratott:

A királynő fiatal korában mesébe illően szép volt:

A következő bejegyzésben a nagy városi ünnepségről lesz beszámoló valamint a királynő életéről és jelentőségéről.

1 megjegyzés:

  1. 1: Mióta van Neked iskolád? Esetleg egy iskola, ahol tanítasz? Micsoda beképzeltség...:)))
    2: A királynő képe és a meseszép azért elég távoli fogalmak. Mondjuk a fodrásza megérdemelt volna egy azonnali kivégzést...:))
    3: Isteni volt a koreográfia, amit a kislűányok adtak elő. De hol van a mi BSB-nkhez képest?:))
    Egyelőre ennyi...:))
    Ja, alig várom, hogy megismerjem a királynő életét. Bár az lenne igazságos, ha a mi IV. Bélánkról is rittyentenél egy életrajzot és kiemelnéd jelentőségét...:)))

    VálaszTörlés